Onze Projecten

Legplannen voor snelle montage van vloerverwarming

Voorbeelden waar wij trots op zijn!

logo DTG engineering pos

Legplannen voor snelle montage van vloerverwarming

Goed aangelegde vloer-, wand- of plafondverwarming begint met een goed legplan, zodat de ruimte gelijkmatig verwarmd wordt.

Het project

Voor een sportgebouw tekenden we de legplannen voor de vloerverwarming, inclusief alle verdelers. Om een ruimte te verwarmen met vloerverwarming is een goed legplan nodig zodat er geen kruisende leidingen ontstaan. Door uit te gaan van een ‘slakkenhuisverdeling’ liggen de warmere leidingen van de aanvoer vanaf de verdeler dan om en om naast de koudere leidingen van de retour. Op die manier krijgt ieder stukje vloer hetzelfde vermogen en wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd.

Bij onze legplannen geven we een overzicht van de gebruikte verdelers met per groep de leidinglengte. Dit is niet alleen handig bij de inkoop van vloerleiding, maar ook bij de berekening van het vermogen van het vloerveld. En als je de leidinglengte weet, is de flow per groep heel snel ingesteld.

Het legplan is nodig zodat er geen kruisende leidingen ontstaan

Ook gegarandeerd minder energieverbruiken?

Gerelateerde projecten

Hieronder ziet u een aantal andere projecten uit ons portfolio die u voor wellicht interessant zijn. Klik op de tegel om ze te bekijken.