Onze Projecten

Duurzame verwarmingsoplossing voor een monument

Voorbeelden waar wij trots op zijn!

logo DTG engineering pos

Duurzame verwarmingsoplossing voor een monument

De bewoners van een oude stal, een monument dat verbouwd is tot een woning, wilden de gasaansluiting kwijt en wilden koeling op de slaapkamers hebben. De cv-ketel vervangen moest dus vervangen worden door een warmtepomp.

Het project

Het monument is redelijk recent verbouwd, waarbij goede isolatie is gebruikt en vloerverwarming is aangebracht. Op basis van die verbouwing heeft DTG Engineering de volledige verwarmingsinstallatie met warmtepomp ontworpen. We gaan uit van een water-water warmtepomp van Vaillant. De omgevingswarmte komt uit een dubbele bodemlus en voor de warmteafgifte wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming. Voor de slaapkamers ontworpen we plafondverwarming en enkele lage-temperatuur-convectoren, zodat daar in de zomer goed gekoeld kan worden.

De omgevingswarmte komt uit een dubbele bodemlus

Het resultaat

 DTG Engineering was verantwoordelijk voor warmtetransmissieberekeningen, voor het systeemontwerp en de legplannen voor de plafondverwarming. Ook verzorgde DTG Engineering het ontwerp van het ventilatiesysteem met WTW.

Ook gegarandeerd minder energieverbruiken?

Gerelateerde projecten

Hieronder ziet u een aantal andere projecten uit ons portfolio die u voor wellicht interessant zijn. Klik op de tegel om ze te bekijken.