Onze diensten

Voor klimaatbeheersing in nieuwbouw én bestaande gebouwen

DTG Engineering helpt bij realisatie van duurzame klimaatinstallaties

DTG Engineering adviseert, ontwerpt, berekent en tekent duurzame klimaatsystemen. Dat doen we voor nieuwe installaties in nieuwbouw & in bestaande gebouwen maar ook voor bestaande installaties. We doen dit voor aannemers, architecten, vastgoedeigenaren en ook voor installateurs die op zoek zijn naar kennis en ondersteuning over duurzame installaties.

Wij helpen u graag met (nieuwe) duurzame klimaatinstallaties

Hoe wij u ondersteunen.

Diensten

Waarmee wij u verder helpen

Advies & ontwerp

Ontwerpen duurzame klimaatinstallaties voor in bestaande en nieuwbouw woningen, appartementen, bedrijfsgebouwen en kantoren.

Energieadvies

Energieadvies waarin klimaatinstallatie en isolatie en luchtdichtadvies op elkaar zijn afgestemd.

Engineering

Gecertificeerde berekeningen en tekeningen van klimaatsystemen

Tekeningen 2d en 3d

Maatvaste 2d en 3d tekeningen van hydraulische en elektrische schema’s voor installaties

Legplannen

Via speciale software gegenereerde legplannen voor een perfecte aanleg van vloer-, wand- en plafondverwarmingssystemen

Transmissieberekening

Gecertificeerd transmissieberekening voor verwarmingsinstallaties

Ventilatieberekeningen

Gecertificeerd ventilatieberekening voor ventilatiesystemen

BENG-berekeningen

BENG-berekening welke noodzakelijk zijn voor de vergunningsaanvraag

Bestek & werkomschrijvingen

Beschrijving van benodigde materialen en werk tbv opdrachtgevers, hoofdaannemers, ontwikkelaars of architecten

Uitvoeringbegeleiding

Voor wie een eigen installateur heeft maar wel behoefte heeft aan onafhankelijke kwaliteitsborging, begeleiden we de installatie en oplevering.

Inbedrijfsstelling

Een onafhankelijk controle op het aangelegde werk.

Energieonderzoek

Een snel onderzoek voor inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van verduurzamen of installeren van een duurzame installatie.

Warmtescan en blowerdoortest

Een warmtescan geeft inzicht in de warmtelekken van een bestaand gebouw. Een blowerdoortest laat zien waar de grote en kleine luchtlekken zitten.

Systeemdiagnose

Een diagnose van Vaillant, Nibe en Itho Daalderop installaties om structurele functionele problemen te verhelpen.

Monitoring en analyse

Voor een structurele prestatie verbetering van klimaatinstallaties.

Installatie audit

We onderzoeken of de installatie goed is uitgevoerd. Hiermee kan u de gewenste kwaliteitsborging organiseren, die u nodig heeft voor de onderhoudspartij van uw installatie.

Nieuwe Installaties

Onafhankelijk Advies, Engineering, Tekeningen 2d en 3d, Legplannen, Transmissie-, Ventilatie- en BENG-berekeningen, Bestek & werkomschrijvingen, Uitvoeringbegeleiding en Inbedrijfstelling.

Alle nieuwe installaties moeten tegenwoordig duurzaam zijn. Dat betekent dat ze ontworpen zijn met gebruik van duurzame energiebronnen. We lopen graag voorop bij innovaties die de energietransitie vooruit helpen. Daarom investeren wij in onze mensen zodat ze de juiste kennis vergaren. Zodat wij de nieuwste systemen en technieken voor u kunnen toepassen.

Bestaande Installaties

Energiescans, Warmtescans, Blowertests, Systeemdiagnose, Monitoring en Analyse

Bestaande installaties kunnen vaak geoptimaliseerd worden. Wij geven inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden als het gaat om verduurzamen van uw bestaande installatie. Uiteraard met energiebesparing en/of comfort verhoging als resultaat.

Installeren zonder rompslomp

Wij gaan voor een ultiem duurzaam resultaat. 

We nemen graag zorgen uit handen van installateurs.

Wilt u ondersteuning voor opname en ontwerp?

Om een klimaatinstallatie te ontwerpen moet een bestaand gebouw worden opgenomen. Hierna kan een installatieontwerp worden opgesteld. DTG Engineering neemt al het voorbereidende werk voor u over, zodat u zich kan richten op het contact met de klanten. U zorgt voor een potentiële klant en verzorgt de uitvoering. DTG Engineering doet de opname en verzorgt het systeemontwerp.

Eventueel verzorgen we voor u de offerte op uw briefpapier. Krijgt u opdracht, dan zorgen wij de voor de berekeningen, de onderdelenlijst voor de groothandel, de hydraulische en elektrische schema’s en eventueel het tekenwerk. Kortom: we nemen de zorgen voor u uit handen en kunt doen waar u goed in bent.

Omdat we gemerkt hebben dat er weinig mensen zijn met kennis over de dimensionering van duurzame installaties en omdat we hebben gemerkt dat de combinatie van bouwkunde en installatietechniek voor veel mensen ingewikkeld is, hebben we DTG Engineering opgezet. We stellen onze kennis beschikbaar voor iedereen die ondersteuning zoekt bij het ontwerp van duurzame klimaatinstallaties.

Wilt u uw duurzame installatiekennis vergroten?

Wilt u overschakelen naar installateur van duurzame installaties, dan kan DTG Engineering u daarbij helpen.

DTG Engineering coacht uw monteurs en helpt ze zelfstandig warmtepompinstallaties te installeren. Dit doen we met training, maar ook met begeleiding op het werk en coaching op afstand.

Laten we samenwerken!